Pescuit la știuci în funcție de sezon

Pescuit eficient la stiuca

Știuca mănâncă tot timpul anului, astfel încât să o puteți prinde tot anul, dar gradul de activitate a știucii se schimbă pe tot parcursul anului. Pescarul ar trebui să ia în considerare activitatea știucii atunci când alege metoda și tactica de prindere. Pescarii cu experiență pescuiesc cu succes știuca pe tot parcursul anului, dar începătorii sunt cel mai mulț umiți atunci când sunt cei mai activi.

Pescuit la stiuca primavara

Primăvara, există două perioade bune pentru pescuitul știucii. Prima perioadă estede reproducere, care începe atunci când gheața se topește, cu aproximativ o săptămână înainte de reproducere și se încheie cu începutul reproducerii. În timpul reproducerii, știuca este prinsă în toate modurile, atât cu momeală vie, cât și cu momeli artificiale.

suport lanseta automat
suport lanseta automat

În timpul reproducerii, care are loc în martie și durează aproximativ două până la trei săptămâni, știuca nu este deloc interesată de mâncare și, prin urmare, practic nu este prinsă. După depunerea icrelor, știuca își recâștigă treptat puterea și începe defileul post-reproducere, care durează până în mai. La două-trei săptămâni după reproducere, este cel mai bun moment pentru pescuitul știucii în primăvară.

Vară

Temperatura ridicată a apei vara are un efect negativ asupra bunăstării și activității știucii. Sfârșitul lunii iunie-iulie, cele mai fierbinți luni de vară, moment nepotrivit pentru pescuitul știucii. În acest moment, știucile părăsesc zone puțin adânci ale apelor, pentru cele mai adânci, preferând să rămână în locuri greu accesibile: desișuri, gropi și gropi.

capturi mandula salau

Datorită abundenței, disponibilității și varietății bazei alimentare, știuca devine extrem de pretențioasă în ceea ce privește alimentele vara. Succesul pescuitului știucii în această perioadă a anului depinde de capacitatea pescarului de a alege momeala potrivită care va provoca știuca să muște.

Toamnă

Toamna, din septembrie până la începutul lunii noiembrie, este cel mai bun moment pentru pescuitul știucilor în apă deschisă. Răcirea toamnei a apei îi spune știucii că vine iarna. Fără furnizarea necesară de energie, ea nu va putea supraviețui iernii lungi și dure. Știuca începe să vâneze mai intens, sesiunile sale de hrănire devin mai frecvente și mai lungi. Toamna, știuca își părăsește taberele de vară și începe să se miște mai activ în rezervor.

voblere articulate stiuca
voblere articulate stiuca

Toamna, mușcătura de știuc durează uneori întreaga oră de lumină cu pauze scurte. Știuca este cel mai bine prinsă toamna , dar și alte metode de pescuit sunt, de asemenea, foarte eficiente. Zilele înnorate cu valuri fine la suprafața apei sunt condiții meteo ideale pentru pescuitul știucii.

Iarnă

Stiuca este prinsă toată iarna, dar cele mai bune perioade de pescuit sunt prima și ultima gheață. De îndată ce gheața se instalează pe rezervoare, începe zestrea de iarnă a știucii, pe care pescarii o numesc prima gheață. Acesta este cel mai bun moment pentru a pescui știuca în timpul iernii, această perioadă durează de la una până la trei săptămâni. După aceea, activitatea știucii scade treptat și se instalează o pauză, pe care pescarii o numesc pustie.

fir textil pescuit

În sălbăticie, pescuitul știucii pe corpuri de apă stagnante nu are sens. În acest moment, este mult mai eficient să pescuiești știucă pe râu, unde apa este mai oxigenată și știuca este mai activă.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru web. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.