Pescuit la popper

Popperul este o naluca volumetrica de rotire la suprafata. În aspectul său, popper-ul seamănă cu un wobbler, dar spre deosebire de acesta, nu are o barbetă în partea frontală. În timpul recuperarii, popper-ul emite sunete de gâlgâit și zgomot care provoacă peștii răpitori să atace momeala. Puteți prinde orice pește răpitor cu popper, dar cel mai adesea știuca și bibanul sunt prinse cu el. Cei mai mulți pescari cu experiență vor avea cu siguranță poppers în arsenalul lor de pescuit.

Ce este un popper ?

În partea din față a popperului există un plan teșit cu o crestătură în mijloc. Cu o smucitură ascuțită din varful lansetei, crestătura popperului captează o bula de aer și o scuipă când se mișcă, creând un sunet special care amintește de un squelch sau un gârâit și, de asemenea, aruncă stropi de apă în toate direcțiile. Dimensiunea și forma crestăturii afectează volumul și tonul sunetului popper-ului.

Sunetele clocotite, zdrobitoare și stropitoare ale popperului atrag atenția unui pește răpitor care se apropie și atacă momeala.

Prin aspectul și comportamentul său, popperul poate să semene cu un prădător, fie cu un pește mic care se hrănește pe suprafața unui rezervor, fie cu o broască mică, cu un șoarece care plutește pe apă sau chiar cu un gândac mare care a căzut în apă și se zbate pe apă. suprafata.

Primii poppers au apărut în SUA în anii 30 ai secolului XX și au fost folosiți în principal pentru prinderea basului. În Rusia și pe teritoriul țărilor din fosta Uniune Sovietică, primii poppers au apărut în anii 90 ai secolului XX și au început să fie folosiți pentru pescuitul știucii și bibanului. Poppers sunt în prezent cea mai populară momeală de suprafață.

Majoritatea popper-urilor sunt echipate cu două ancore. O ancora este situat pe burta momelii, al doilea în coadă. In multe cazuri, poppers are o coadă, care servește pentru a atrage atenția suplimentară a prădătorului.

Unele poppers sunt echipate cu bile interne, care, atunci când sunt recuperate, creează vibrații acustice puternice, care atrag suplimentar un prădător.

Popper-urile sunt momeli de suprafață, pescarul are capacitatea de a urmări vizual miscarile momealii și, în cele mai multe cazuri, de a vedea chiar momentul atacului prădătorului asupra popper-ului.

Poppers oferă o gamă excelentă de lansare, vă permit să pescuiți în zonele strâmte și supraîncărcate ale corpurilor de apă și sunt pur și simplu foarte atrăgătoare.

whopper plopper 10cm

Va recomandam sa pescuiti la spinning cu fir textil Benedict impleti in 4 sau 8 fire, iar special pentru stiuca, folositi o struna din otel, sau kevlar.