Voblere

Voblere pescuit la rapitor

Voblerele sunt naluci din lemn, plastic sau lemn, care imita aspectul, miscarea, si comportamentul pestilor, cu o atractie foarte mare a pestelui rapitor.

Acestea pot fi cu barbeta sau fara, barbeta imprima voblerului o anumita evolutie.

In fuctie de gradul de flotabilitate si evolutie, acesta se impart in mai multe categorii: voblere plutitoare(floating), voblere scufundatoare (sinking) sau voblere pescuit de tip suspending, voblere care plutesc la o anumita adancime. Acestea pot fi simple sau articulate, flexibile, formate din mai multe elemente.

In functie de model, acestea pot fi animate prin diferite miscari scurte, pompaje, accelerasi sau stopari bruste, sau miscari sacadate ce vor imita un pestisor ranit.

Marimea acestora, se poate alege in fuctie de pestele tinta, si de abilitatea acestuia de capturare. Daca e un pradator foarte abil, mergem pe culori naturale, sau asemanatoare pestilor din habitatul respectiv. Greutatea acestora este variata, pot ajunge si la 100gr pentru pescuitul greu, la exemplare capitale.

Pescuitul la spinning are farmecul lui aparte, si a atras o plaja foarte mare de pescari, de pe mal si din barca, cu voblere pescuit.

Showing all 35 results

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru web. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.