Echipament pentru pescuitul cu mandula din spuma EVA

Echipament pentru pescuitul cu mandula din spuma EVA

Mandula aparține nălucilor de pescuit cu jig, este proiectată pentru pescuitul în stratul inferior al apei, prin urmare, atunci când pescuim cu ea, ar trebui să folosiți echipamentul de pescuit la jig .

O lanseta de spinning ar trebui să aibă o acțiune rapidă, deoarece actiunea acesteia are o sensibilitate ridicată și vă permite să simțiți toate denivelările fundului, si puteti anima naluca in toate modurile.

Lungimea optimă a lansetei pentru pescuitul cu mandulă ar trebui să fie de 2,10-2,40 metri pentru o lanseta destinată pescuitului din barcă și de 2,7-3,0 metri pentru o lanseta destinată pescuitului de pe mal.

Limita superioară a plumbului pentru pescuitul cu mandula la stiuca si salau ar trebui să fie de aproximativ 40 de grame, pentru pescuitul pe un râu cu adâncimi mari și un curent rapid, limita superioară a testului poate fi de 60-80 de grame.Puteți citi mai multe despre cum să alegeți lanseta potrivită pentru pescuitul la jig.

Pentru pescuitul cu mandula, dimensiunea optimă a tamburului este de 2500-3500, un astfel de tambur face posibilă desfășurarea pescuitului forțat, care în unele cazuri este foarte necesar.

Este mai bine dacă mulineta are un raport de transmisie mic , deoarece aceste mulinete au o tracțiune mare și sunt mai fiabile. Este de dorit ca tamburul să aibă o frână de frecare cu reglaj fin, ceea ce reduce probabilitatea ruperii liniei. Mulineta ar trebui să așeze linia în mod uniform, o astfel de mulinetă oferă o turnare mai lungă a momelii și nu este predispusă la formarea bărbilor la turnare.

capturi mandula salau
captura salau mandula

Când pescuiți cu o mandulă, ar trebui să utilizați o linie împletită, are o întindere minimă și oferă o sensibilitate ridicată, permițându-vă să simțiți denivelările fundului și chiar atingeri ușoare ale peștilor la momeală. Diametrul optim al unei linii împletite pentru pescuit pe o mandulă este de 0,12 mm.Te-ar putea interesa:  Fir textil stiuca

Când pescuiți cu o mandulă la stiuca , ar trebui să utilizați o struna metalica care vă va proteja naluca de dinții ascuțiți ai știucii. Lungimea optimă a strunei este de 15-20 cm. Strunele din sarma otelita sau Kevlar sunt potrivite.